2015. december 6., vasárnap

Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál 2015

A Természetgyógyász Magazin idén 19. alkalommal rendezi meg nagyszabású ezoterikus karácsonyi fesztiválját december 6-án. 

Helyszín: Budapest XI. kerület , Villányi út 11–13. (konferenciaközpont)


Program:
Ezoterikus előadások
Helyszín: 600-as előadóterem

DR. GÖRGEI KATALIN–PAULINYI TAMÁS
Megnyitó
Időpont: 09.45-10.00

DR. BÍRÓ DÉNES
Az ezotéria emberformáló feladata
Időpont: 10.00-10.40

Miért teljesen eltérő a teremtéshez, a fejlődéshez, az élet céljához, az egészséghez és a betegséghez való viszonya a fizikai világ egyedüliségét valóságként elfogadó embernek és az ősi bölcsesség rejtett tanítása szerint élőnek? Hogyan értelmezi a két szemlélet azt az ősi tudatra ébresztő kijelentést, hogy a „gondolat az anyag”? Mi az ezotéria nemes küldetése? Van-e emberformáló feladata?

MÜLLER PÉTER
Hogyan segít a „túlvilág”?
Időpont: 11.00-11.40

Előadásában az író ezúttal arról beszél, ami legújabb könyvéből, a Gondviselésből kimaradt: a hajlamokról, a lélekben hozott erőkről, a „magasabb világ” segítségéről.

Szellem és kultúra
Időpont: 12.00-12.40

Ezek szótárunk legnehezebb szavai, túl vannak a meghatározhatóságon. A szellem nem definiálható, mert ő maga definiál. A szellem a kultúra által fejlődik ki, ölt formát, válik hatótényezővé. Minden művelés a szellem által történik: a földé, az anyagé, a természeté, a testünké, a képességeké, a tudásé, a tehetségé. A kultúra a szellemiség megvalósulása a használati eszközök megteremtésétől a szokások, életrendek, társadalmi formák létrehozásáig. Ha a jog, morál, törvénykezés, világszemlélet nem hordozza a szakrális erőket, ellenkultúrává válik. Ezért lényegében csak spirituális kultúra van.

PAULINYI TAMÁS–KÖVI SZABOLCS
A fény hangjai – szavak és hangok, mint médiumi üzenetek
Időpont: 14.00-14.40

Bár az ember szóbelisége a teljesebb valóságot tördeli fogalmakká, ünnepi módon olykor nagyobb világok tolmácsa is lehet. A versek és szépprózák így a művészi kifejezés mágikus erejével tölthetik fel szótáraink szűkösebb szókészletét, a zenéhez hasonlóan olyan láthatatlan világok harmóniáját megidézve, amit az ihletett lélek a hangokon keresztül is megtapasztalhat. Az előadást Paulinyi Tamás író, költő, pszi-kutató saját versei felolvasásával színesíti, amelyeket Kövi Szabolcs fuvolaművész és zeneszerző élő fuvola- és furulyaszókkal fest alá.

VÁRADI TIBOR

A „láthatatlan ember” – spirituális felépítésünk
Időpont: 15.00-15.40

Az ősi archaikus megközelítés csak az ember láthatatlan lelki-szellemi részét, a modern, tudományos szemlélet csak az ember látható-mérhető részét ismeri el. A szellemtudomány viszont szintézisbe hozza a kettőt, így teljes képet ad az emberről. Az előadó a fizikai, az éter-, az asztráltest, valamint az „én” mint a legfelsőbb lény részletes elemzésével, működésének bemutatásával rámutat az ezeket erősítő és gyengítő tényezőkre is.

MANFRED MAGG

Ismerd magad, mint a tenyered! – asztrológia és kézelemzés
Időpont: 16.00-17.00

A fesztivál egyik kiemelkedő programjaként külföldi díszvendégünk ezúttal Manfred Magg, elismert német kézelemző és asztrológus. A hozzáértők tudják, hogy az igazi tenyérelemzés jóval több, mint puszta jóslás a vonalakból. Pontos felvilágosítást ad temperamentumunkról, viselkedési szokásainkról, testi-lelki problémáinkról. Olyan ez, mint egy igazmondó tükör, ami saját magunknak, saját magunkról is meglepetéssel szolgál. Az előadó minden bizonnyal lebilincselő előadásában mindenki „kézzel fogható” segítséget kap tenyere titkainak megismerésére. Előzetes jelentkezés alapján – térítés ellenében – egyéni konzultációra is lehetőséget biztosítunk.

Csongrádi Kata
Belső Nap – meditáció
Időpont: 17.20-18.00

„Most, amikor szinte belebetegszünk mindennapi félelmeinkbe, bizonytalanságunkba, negatív érzelmeinkbe, égetően nagy szükségünk van egy biztos pontra, amiben megkapaszkodhatunk. Nem kell mást tennünk, mint felismerni, felerősíteni és tovább sugározni a mindannyiunk szívében ott rejlő isteni szikrát, amit a Földre születésünkkor kaptunk az égiektől.”
A több sikerkönyvvel is büszkélkedő színésznő ún. Belső Nap meditációt tart a bennünk lévő „isteni fény” tudatosítása és növelése céljából.

Természetgyógyászati előadások
Helyszín: 300-as előadóterem

SÁRAI GÁBOR
Hagyományos keleti orvoslás a pszichológia tükrében
Időpont: 10.00-10.40

Az ember nem élhet stressz nélkül, fejlődéséhez szüksége van a kihívásokra – ezt hívják pozitív stressznek. De azt is tudnunk kell, hogy ha energia-háztartásunkból többet használunk fel, mint amennyit pótolni tudunk (negatív stressz), annak súlyos egészségügyi következményei lehetnek. Figyeljünk hát a figyelmeztető jelekre: az alvászavarokra, a koncentráció romlására, az örömtelenségre, az állandó túlpörgetettségre. A stresszoldó módszerek megismertetését, a személyiségfejlesztést és az egészségtudatos magatartás kialakulását célozza az előadás.

DR. FÖLDES LÁSZLÓ

A homeopátia új útjain – az élet titkai
Időpont: 11.00-11.40

Dr. Sankaran indiai orvos megfigyelte, hogy a beteg emberből a „normális” emberi hang mellett valamilyen idegen hang is „kiszól”. Ezt az illető nem veszi észre, mert már régóta a sajátjának tekinti. A szakavatott számára azonban a szóhasználat, az arcmimika, a kézgesztikuláció, a furcsa mozdulatok vagy a hanghordozás sok mindent elárul. Megfigyeléseiből dr. Sankaran – sajátos problémamegközelítő és -magyarázó képessége folytán – egy új szemléletű homeopatiás rendszert alkotott. Az új gyógyító módszer bemutatását videofilmek teszik hangulatossá.

DR. PŐCZE TIBOR ÉS DEÁK KRISZTINA
H1N1 – Félni, vagy nem félni?
Időpont: 12.00-12.40

Az elmúlt hónapokban a H1N1 vírus okozta sertésinfluenza alaposan felborzolta a kedélyeket. Egyfelől egy világméretű járvány fenyegető veszélyével riogattak bennünket, másfelől üzleti érdekeket sejtető médiahisztériáról beszéltek. Vajon mi a valós helyzet? Milyen eséllyel vehetjük fel a küzdelmet az alattomos kórokozókkal, a vírusokkal szemben, amelyek paraziták és gének is egyben? Milyen érdemi feladata van a járvány megelőzésében az egészségügynek és a természetgyógyászatnak? És persze a kialakult helyzetben hogyan vállaljon felelősséget az egyén saját egészségének megőrzése érdekében? A kérdések boncolgatásán túl az előadók mentális és immunvédelmi rendszerünk „átprogramozására” adnak hasznos tanácsokat.

DR. LÁDI SZABOLCS
Paradigmaváltás a rákgyógyításban – a természetgyógyászat sikeres terápiái, tudományos bizonyítékok
Időpont: 14.00-14.40

A világ legnagyobb onkológiai központja, az MD Anderson Cancer Center Kísérletes Terápiás Részlegének intézetvezető professzora idén nyilvánosságra hozta egy nemrég zárult vizsgálat eredményét, amely állat- és klinikai kísérletekben egyaránt meggyőző bizonyítékokat szolgáltat a természetes anyagok létjogosultságára a daganatterápiában. Az előadó megismerteti a hallgatóságot az utóbbi évek legsikeresebb alternatív terápiáival, azok működési mechanizmusával, és számtalan hasznos tanáccsal is szolgál a rettegett kór legyőzése érdekében.

DR. SIMONCSICS PÉTER
Pszichoszomatikus energetika – a betegségmegelőzés ultramodern módszere
Időpont: 15.00-15.40

A szervezetben kialakuló egyensúlyzavar hátterében rendszerint valamilyen finomenergetikai torzulásokat kiváltó eseménysorozat áll, amelyet eddig elég nehéz volt bizonyítani és egzakt módon mérni. Egy német házaspár által kifejlesztett, vadonatúj módszerrel és a hozzá megalkotott készülékkel most számszerűsíteni lehet a testi, lelki problémákat, tudati konfliktusokat, és ezekre megoldást is lehet kínálni. Mérni lehet az egyes energiaburkok (vitális, emocionális, mentális, kauzális réteg) és a bennük felhalmozódott konfliktusok energiaszintjét – származzanak azok akár a jelen, akár az előző életekből. A készülék segítségével megállapítható az is, hogy melyik vegetatív központunkban (csakránkban) van a tüneteket kiváltó energiablokád, illetve kiszűrhető, hogy e mögött milyen negatív pszichés tartalmak húzódnak meg. Az előadás a módszer még számos, forradalmian új lehetőségéről is szól.

JAKAB ISTVÁN
Gondolatgyógyászat
Időpont: 16.00-16.40

A múlt jövője a jelen. A jelen programozása a jövő. Az ember csodálatos tulajdonsága az, hogy a dolgok megváltoztatásához szabad akarattal rendelkezik. Az ember dönti el jövőbeli sorsát azáltal, hogy képes-e megváltoztatni a tudatába égetett, rögzített kódokat, amelyek eleve elrendelték sorsát. A te szabad akaratod: elfogadod, vagy változtatsz.

DR. TARACZKÖZI ISTVÁN
Speciális masszázsok – gyakorlati bemutató
Időpont: 17.00-17.40

Az arc, a szem, a fül, a nyelv vagy a has masszázsa szinte teljesen hiányzik a klasszikus nyugati masszázsformák többségének a gyakorlatából. A hagyományos keleti gyógyító módszerek népszerűsége azonban életre hívta a speciális masszázsokat is, amelyek diagnosztikai és terápiás eljárások is egyben. A nyelv és az ajak rendszeres masszírozása például segíthet a rehabilitációban az agysérülésből felépülőknek, artikulációjuk sok esetben látványosan javult. Az előadás során a hallgatóságnak gyakorlati bemutatóban lesz része.

SZEPES MÁRIA-EMLÉKMŰSOR
SZÜLETÉSÉNEK 101. ÉVFORDULÓJÁN

Helyszín: 200-as előadóterem

A nap házigazdája: Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke
 
ALMÁSI CSABA
Megnyitó
Időpont: 09.45-10.00

EÖRDÖGH KRISTÓF

Lelki és testi tisztaság – az elmélet és a gyakorlat összhangja
Időpont: 10.00-10.40

Szepes Máriánál mindenki otthonra lelt, akárcsak Eördögh Kristóf természetgyógyász, az írónő Svájcban élő tanítványa. Mária mindenkiből igyekezett kihozni a legjobbat, biztatni egyéni fejlődésében. Kettejük beszélgetésében állandóan felmerült a kérdés: hogyan lehet a mai világban „tisztának maradni”? Az előadó erre az egyre aktuálisabb kérdésre próbál választ adni Szepes Mária szellemében, a mindennapokban egyszerűen hasznosítható ötletekkel.

NOVÁK ANDRÁS

A tudatos teremtés és vonzás törvénye
Időpont: 11.00-11.40

Mária sokszínű életművének szinte valamennyi darabja tartalmazza a tudatos teremtés, vagy a vonzás törvénye elvét és filozófiáját. Az Édesvíz Kiadó gondozásában megjelent könyvek – különösen a Mindennapi élet mágiája – megelőzik korukat. Ezekben állandóan felmerül a kérdés: miként tudjuk spirituális energiánkat felhasználni az öngyógyítás, az önismeret és sorsunk alakítása érdekében? A gondolatok gyógyító ereje, az önbizalom fejlesztése, a félelem legyőzése mind szerepel az elmúlt években megjelent Titok könyvcsalád repertoárjában. Szepes Mária ugyanis ismerte a titkot.

CSONGRÁDI KATA–MÜLLER PÉTER
Szepes Mária mágiája
Időpont: 12.00-12.40

„Fontosak a mágiák, amiket írok, hogy az emberek megtanulják, hogyan ne vegyenek mérgező gondolatokat magukhoz.”
A színésznő és az író beszélget Mária harmóniát teremtő öröklétéről, cselekvő szeretetéről, jövőjelzéseiről és hatásáról, amely gondolatok mind a mai napig újabb és újabb követőkre találnak.

Ebédszünet 12.40-14.00

SZEPES MÁRIA
Izanagy, az Élet Fája – misztériumjáték
Időpont: 14.00-14.40

A fizikai létbe lépő lélek inkarnációs életeinek állomásai az írónő dramaturgiájával és szereplésével – hangjáték

GUY TURCHANY
Spiritualitás és természetvédelem
Időpont: 15.00-15.40

„Nevetséges az a képzet, hogy bármi, ami bolygónkon történik, nem érinti ártalmasan vagy hasznosan annak valamennyi területét.”
A magyar származású előadó – aki nemzetközileg elismert tudós – és Szepes Mária gondolatai egybefonódnak, áthatja őket földünk állapotáért, sorsáért való aggódás és a jobbítás szándéka.

PAULINYI TAMÁS
Emberólomból emberarannyá – a változás mágiája
Időpont: 16.00-16.40

Létünk és életünk egyetlen változatlan tényezője maga a változás. A sors és a karma spirituális tanítása szerint pedig a változás az élet igazi célja. Miért olyan nehéz mégis változni, változtatni dolgainkon, szokásainkon, magunkon? Milyen energiákat használhatunk mindehhez? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Paulinyi Tamás, a Szepes Mária alapító fővédnökségével működő Szintézis Szabadegyetem igazgatója.

DR. GRANDPIERRE ATTILA
A világegyetem spirituális és tudományos felfogása
Időpont: 17.00-17.40

„A nagy titok értelme az egyensúly ismerete.”
A fizikus-csillagász miközben tisztában van a tudományos világkép tanításaival, annak anyagelvűségével, azonosul Szepes Mária gondolataival: az univerzum működését nem anyagi, hanem szellemi tényezők határozzák meg.

A Szepes Mária Alapítvány által legújabban kiadott könyvek a fesztiválon megvásárolhatók.
www.szepesmariaalapitvány.hu
info@szepesmarialapitvany.hu

Művészeti programok
Helyszín: Aula

KÖVI SZABOLCS
Varázslat
Időpont: 09.00-10.00

A zeneszerző és fuvolaművész idén is egyórás zenei programmal köszönti a fesztiválra érkezőket. Egyúttal bemutatja legújabb, Varázslat c. CD-éjét, amely a Szertartás-sorozat befejező része.

KÖVESI PÉTER–BÁLINT ILDIKÓ
„Szent az élet” – verses, zenés bemutatkozó
Időpont: 10.40-11.00

Kövesi Péter jól ismert író, tanító, gyógyító. Ezúttal kevésbé ismert oldaláról, költőként mutatkozik be, Ráadás c. verseskötetében a szívhez, a lélekhez szól. Verseit Bálint Ildikó zenésítette meg, közös munkájukból CD is született, amely ugyanúgy a gyógyítást szolgálja: harmóniát, örömteli perceket visz a belső békéjüket kereső emberek életébe.

GONG FU
Oroszlántánc
Időpont: 11.40-12.00

A több mint kétezer éves múltra visszatekintő, rituális oroszlántáncról azt tartják a kínaiak, hogy elűzi a rossz szellemeket, szerencsét, boldogságot hoz. Formai előadásában a shaolin gong-fu állatutánzó gyakorlataihoz hasonló, akrobatikus tánc tökéletesen tükrözi az állat mozgását és reakcióit.

GERENDÁS PÉTER
Utazás a gitár körül
Időpont: 13.00-13.40
Helyszín: 600-as előadóterem

A sajátos humorral és különleges előadói készséggel megáldott énekes, gitáros, zeneszerző, a nemzetközi és hazai popzene neves képviselője a legismertebb saját szerzeményeit adja elő – 12 CD anyagából válogatva.

MAGONG – EGYÜTTES
Hívóhang

Időpont: 13.00-13.40
Helyszín: 300-as előadóterem
Időpont: 13.00-13.40
Helyszín: 300-as előadóterem

Az együttes gongok, tibeti tálak és más keleti hangszerek, énekek kíséretében különleges hangok birodalmába viszi hallgatóságát. A varázslatos „utazás” során sokan eddig nem ismert világot járnak be, s megszabadulnak feszültségeiktől, félelmeiktől, nyomasztó emlékeiktől. A meditációs hangfürdő tisztító és harmonizáló hatása következtében egységet teremt külső és belső között.

HuNKuN DaNCE – TÁNCEGYÜTTES
Archaikus tánc-show
Időpont: 14.40-15.00

„Szeretnénk képviselni a Kárpát-medence archaikus táncainak egy újabb formáját, és ezzel elismerést szerezni Magyarországnak. Reméljük, így hozzájárulunk ahhoz, hogy táncaink múltja a jövő nemzedékében tovább éljen!”
A népszerű együttes tagjai európai és világbajnoki címeket szereztek show-tánc kategóriában.

DILBER EGYÜTTES
Karavánutak, rózsakertek
Időpont: 15.40-16.00

Az együttes ezúttal is kis-ázsiai dallamokat szólaltat meg: szerelmes dalokat rózsakertekből és karavánutasoknak fenntartott hanokból.

LAÁR ANDRÁS
Isteni mantrák és énekek
Időpont: 16.40-17.00

A spirituális és buddhista szellemiség területéről is jól ismert művész ez alkalommal az isteni mantrák és énekek olyan egzotikus csokrát vonultatja fel, amely a hindu, a buddhista és a magyar vallás zenei élményét nyújtja.

KIYO-KITO TAIKO JAPÁNDOB-CSOPORT
Na(gy) Bumm!
Időpont: 18.00-19.00

Az első hazai japándob-csoport évek óta a fesztivál emlékezetes záró programja. Idén régi és új dörgedelmes szerzeményekkel, a végén egy meglepetés számmal „dobbantja” meg a szíveket.

A fesztivál ideje alatt a Természetgyógyászatért díjas Makray János képeinek kiállítása látható.

INGYENES ÁLLAPOTFELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS
- Bartha Tamás sorstolmács: asztrológiai tanácsadás
- Bodnár Brigitta: energetikai kezelés
- Csörgő Ágnes: grafológia
- Farkasné Horváth Erzsébet: kineziológiai állapotfelmérés (stressz-, depressziószűrés és -oldás), spirituális családállítás
- Havancsák Rózsa: holisztikus tanácsadás
- Horváth Andrea: fájdalommentes allergiavizsgálat Vega-teszttel
- Jóság Tava Reiki Alapítvány: reikikezelés
- Kristály Akadémia: kristálytudat-gyógyászat
- Lui Padre: kártyavetés és tenyérelemzés
- Magassy Ágnes: talpreflexológia, komplex egészségügyi tanácsadás, vérnyomásmérés
- Magyar Gabriella: sorselemzés, testi-lelki tanácsadás
- Majoros János: energetikai állapotfelmérés
- Nemzetközi Shiatsu Iskola: shiatsu masszázs
- Őry Katalin: hajgyógyászat
- Rácz Mária: asztrozófiai tanácsadás
- Ruga Zsóka: fülgyertyázás, kínai tűz-víz terápia, méregtelenítés és fogyás egyszerű kínai módszerrel, pantsu- és thai jógamasszázs
- Starosta János: antioxidáns vitaminszintmérés, táplálkozási tanácsadás
- Starosta Katalin: bőrdiagnosztika
- Szabados Ilona: Bach-virágterápia
- Takács Erika halottlátás, szellemgyógyászat
- Vén Péter: látástréning
- Virág Julianna: íriszdiagnosztika
- Warta Éva: lábfej-diagnosztika


Belépő:
– elővételben (olcsóbban!) kaphatók a Természetgyógyász Magazin Szerkesztőségében: 3500 Ft (meglepetés ajándék!)
– a helyszínen csak a rendezvény napján: 4500 Ft
– nyugdíjasoknak elővételben és a helyszínen is: 3500 Ft
– 14.00 órától a helyszínen mindenkinek: 2500 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése